Apa Yang Kerajaan Dapat Kalau Berbohong Tentang Isu MH370?
Kerajaan telah membuat ketetapan untuk MEMBERI TAKLIMAT kepada Ahli Parlimen Pembangkang Malaysia berkenaan hal MH370 untuk mengikuti contoh seperti apa yg di buat di Parlimen Australia. Aku tak menentang langkah ni. 


Cuma aku tertanya tanya....dalam isu MH370 banyak perkataan2 saintifik dlm ADD MATH dan FIZIK di gunakan. Banyak. Betul. Even aku ni yg dulu masa SPM amik subjek elektif Science Stream, ADD MATH-FIZIK-KIMIA-LUKISAN KEJUTUTERAAN, setelah hampir 30tahun meninggalkan alam persekolahan remaja masih terkial kial nak mengingati apa yg aku 
belajar. 


Contoh macam penggunaan kaedah DOPPLER OFFSET dalam pengiraan 'ping handshake' berdasarkan ribuan pusingan kalian getaran enjin Roll Royce sehingga akibat geseran getaran ini dapat membentuk satu gelombang frequency yg mana dapat di cerap serap oleh satelite Immersat yg 'menembak' isyarat 'PING' kepada enjin Roll Royce MH370 tadi lalu membentuk satu cara komunikasi gelombang yg amat susah di explain pada org biasa yg tak belajar sains ekstreem. 

Untuk senang difaham ianya di istilahkan sebagai 'HANDSHAKE' apabila isyarat 'ping' itu tadi di pantulkan semula ke satelite Immersat. Sejam sekali berlarutan sampai 'Ping Handshake' terakhir pada 8.11am pagi 8 March 2014. Perkara ni memang susah untuk di explain kalau tak faham bahasa dalam matematik dan bahasa fizik. Aku dapat bayangkan...ketika ayat DOPPLER di sebut masa taklimat ni nanti dalam otak Khalid Samat mesti ingat Doppler tu mcm TAYAR DUNLOP. 

Bila sebut perkataan PING pulak Ahli Parlimen Rantau Panjang mesti ingat ping tu PUTERI UMNO dan bila di sebut HANDSHAKE pulak dlm pale Mahfuz Omar ingat hanshake tu JABAT TANGAN dengan kawan2 dia. Ye lah SPM je kan....lagi pulak SASTERA...dia paham ke makna OGIF, Y-AXIS, X-AXIS dan kejadah lain2 perkataan SAINTIFIK MATEMATIK dan FIZIK?? ....kan ke semua Ahli Parlimen pembangkang negara Malaysia ni LEBIH PANDAI dari saintis luar negara. 

Apa saja kaedah sains yg di hujah di bentang di gunakan pakai dalam kes MH370 ni semua bg dia org TAK BETUL. Kerajaan kononnya BERBOHONG. Memalukan negara saja ada perangai MP Pembangkang otak mcm ni. Rasa aku mcm kerajaan buang masa saja layan MP Pembangkang yg rasa depa lebih pandai dari Ibnu Sina, Al Khawarizmi, Albert Einstein dan adik Adi Putera serta lain2 saintis lagi. Percayalah....masa TAKLIMAT ni nanti MP2 Pembangkang akan buat mcm tengah ada dalam SARKAS. Perli main memanjang atas usaha murni kerajaan. Aku nak bg tau kat depa puak2 pembangkang ni awal awal-->Podah!!

No comments:

Post a Comment


Anda juga mungkin meminati :